A honlap

Fejlesztés alatt

MTA BTK honlapja

MTA BTK

Bejelentkezés

Keresés az oldalon

Site Map

By putting all of your content into nested categories you can give users and search engines access to everything using a menu.

fdf

Lexikon

 A    C   D   E   F   G   H   I   J   K   L   M   N    P   Q   R   S    U   V   Z 

A MŐT poszterkiállítása Isztambulban

MOT isztambul k2015-ben hoztunk létre egy kisebb poszterkiállítást, amely sok képpel, rövid és tömör szövegekkel mutatja be a honfoglalók életének, történetének egy-egy mozzanatát. A poszterek számos helyre eljutottak határon belül és kívül, most pedig idegen nyelven is sikerült az érdeklődők elé tárnunk őket. Isztambul Kağıthane nevű városrészében, az Aranyszarv-öbölbe vezető folyócska partján álltak egykor a szultáni istállók. A helyükön levő parkban minden évben megrendezik a tradicionális sportok fesztiválját. Ennek keretében, az isztambuli Magyar Kulturális Központtal összefogva mutathattuk be alaposan átszerkesztett és kibővített kiállításunkat a bemutatók és versenyek leglátogatottabb pontjain. Örömmel tapasztaltuk, hogy a helyiek nagy érdeklődéssel szemlélték Boldog Zoltán rajzait vagy a honfoglalás kori leletekről készült fotókat. A mostani bemutatkozást reményeink szerint egy komolyabb, hosszabb ideig fennálló tárlat követi majd a Kulturális Intézetben. A kiállításnak szerencsés reklámot jelentett, hogy a rendezvény meghívottai között szerepeltek a Zengő Nyíl magyar hagyományőrző csapat lovasai is: próbáik, felszerelésük révén hamar elterjedt a szóbeszéd, hogy itt vannak a „madzsarok”.

Istvánovits Eszter recenziója az esztergomi „Hadak útján” konferencia első kötetéről

10a9638ac62 k2016-ban a megjelent a PPKE BTK Régészettudományi Intézetével közös kiadásban A népvándorláskor fiatal kutatóinak XXIV. konferenciájának (Esztergom 2014. november 4–6) első kötete, mely aMagyar Őstörténeti Témacsoport Kiadványok 3.1. számon látott napvilágot. A kötet beharangozóját az alábbiakban olvashatják, illetve itt is elérhetik a neves magyar régész, Istvánovits Eszter tollából  nemrég megjelent recenziót.